Elkészítéséhez kérd felnőtt segítségét!
Hozzávalók:
- 1 csésze reszelt sárgarépa
- 1 reszelt piros alma
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 1/4 csésze melasz
- 1 evőkanál só
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze liszt
Elkészítés:
Kapcsold be a sütőt és hagyd felmelegedni 200 fokra.Amíg melegszik a sütő,addig láss munkához,gyúrd össze a sárgarépát,az almát,a kukoricaolajat és a melaszt.Ha ez megvan rakd még hozzá a zabpelyhet,a liszet,végül a sót.Sodrófával nyújtsd ki a tésztát,és sütiformával szúrd ki.A felmelegített sütőben 20 percig süsd,ha szép barna a teteje,akkor kiveheted.Ha kihűlt,akkor viheted a finom csemegét a lovadnak.
Hozzávalók:
- 3 nagy sárgarépa
- 3 alma ( vagy banán, illetve körte )
- 1 kg zabpehely
- fél liter víz
- 2 gyógynövényes cukorka
Elkészítés:
Előszőr a cukorkákat old fel meleg vízben.Az almát és a sárgarépát reszeld ée és keverd össze a zabpehellyel.Aztán add hozzá a cukros,szirupos oldatot is.Ha túl lágy és ragadós lett,akkor tegyél még hozzá zabpelyhet.Hagy állni kb.egy félórát.Utánna lehet formázni és berakni a sütőbe.Kb. egy-másfél óra kell,míg 200 fokon megsül,közben forgasd is meg.
Lócsemege:
Hozzávalók:
- 2 szelet fehér kenyér
- 1 alma
- 1 narancs vagy mandarin
- 2 dl korpa
- 1 gyömbéres keksz
Elkészítés
A korpát vízben áztatjuk és megvárjuk,míg kenhető állaga lesz.Ha már kenhető,akkor rákenjük a kenyérre,ráhalmozzuk a hámozott gyümölcsöket,és tetejére rakjuk a másik szelet kenyeret,mintha szendvicset készítenénk.
Lócukorka:
Hozzávalók:
- 200g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g korpás zabpehely
- 225g cukorrépaszirup vagy méz
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű lisztet és a zabpelyhet összekeverük a cukörrépasziruppal, ha nincs, akkor mézzel. Összegyúrjuk e hozzávalókat és kinyújtjuk sodrófával kb. fél centis vastagságra. Utánna süteményformával kiszaggatjuk a tésztát. Tepsibe tesszük és 200 fokon megsütjük. |