Ha ezen kívül tudsz még valami klassz receptet akkor légyszi írd meg a vendégkönyvbe. (: Persze feltűntetjük a nevedet és ha van oldalad akkor azt is. :D
Hozzávalók:
- 1 bögre Graham liszt
- 2 evőkanál búzacsíra
- 1/4 bögre szójaliszt
- 1/3 bögre tejpor
- 1 evőkanál tengeri moszat ( bioboltokban kapható)
- 1/2 teáskanál csontliszt ( állateledel szaküzletben kapható)
- 1 teáskanál összetört,szárított macskamentalevél
- 1 evőkanál melaszt
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj,vaj vagy zsír
- 1/3 bögre tej vagy víz
Elkészítés:
Keverd össze a száraz hozzávalókat. Add hozzá a melaszt, tojást, zsiradékot, a tejet (vagy vizet). Nyújtsd ki a tésztát, és vágj belőle keskeny szalagokat. Zsírpapírral vagy szilikonnal bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben, 20 perc alatt kész. A kisült szalagokat törd apró darabokra. A cicák szeretik, és nagyon jól tisztítja a fogukat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 1 bögre hal
- 1/2 bögre víz
- kb. 1/2 bögre zsemlemorzsa
Elkészítés:
A főtt, feldarabolt – szálkamentes – halhoz még melegen keverd hozzá a zsemlemorzsát és a vizet. Egy-két perc alatt forrald össze. Ha már csak langyos, tegyél belőle a cica száraztápjára, és hagyd teljesen kihűlni.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 3 csésze csirkeleves
- 4 és 1/2 evőkanál liszt
- 1/4 bögre apró kockákra vágott sárgarépa
- 3/4 bögre főtt,ledarált hús és hal keverve
Elkészítés:
A csirkelevest hagyd kicsit hűlni, majd add hozzá a lisztet. Ha kicsit csomós lesz az sem baj. Lassú tűzön, folytonos keverés közben forrald össze míg krémes lesz. Ekkor add hozzá a répát és a halat, majd forrald pár percig tovább.
Porciózd adagokra, hagyd kihűlni. Cicád imádni fogja ezt a kocsonyás finomságot.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 1 csirkehúsleves kocka
- főtt csirke kicsontozva,ledarálva
- reszelt sajt
Elkészítés:
A leveskockát tedd forrásban lévő vízbe, hogy feloldódjon. Add hozzá a darált főtt csirkehúst és némi reszelt sajtot. Puding sűrűségű lesz. Ha a leveshez mérten kevés a maradék husi, csökkentsd a folyadék arányát.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 1/2 bögre búzaliszt
- 1/2 bögre zsírszegény tejpor
- 1/4 bögre búzacsíra
- 1/4 bögre kukoricaliszt
- 1/2 evőkanál élesztő
- fél felvert tojás
- 1/2 bögre csirkeleves ( leveskockából is jó)
- 1-2 evőkanál felaprózott macskamenta
- 1 evőkanál olaj
- 15 dkg húsféle az akábbaik közül ( egyfélét válassz ):
olajos tonhal,csont nélküli főtt csirkehús,apróra vágott főt máj,kiszálkázott makréla
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy kis üvegtálban pépesítsd a választott húsfélét. Egy közepes üvegtálban keverj össze minden száraz hozzávalót. Add hozzá a tojást, az olajat, a csirkelevest és a szárazanyagokat. Keverd hozzá a húspépet. A kapott ragadós tésztát öntsd belisztezett gyúródeszkára, és alaposan gyúrd át.
Készíts nagyobb borsóméretű golyókat a tésztából. Sütőpapírral vagy szili-kon lappal bélelt tepsiben egy kanál segítségével nyomkodd laposra a golyókat. 15-20 percnyi sütés után – a lapocskák legyenek aranybarnák – kész a cicaropogós.
Melegen ne add a cicának.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 4 csésze zabpehely
- 2 tojás
- 90 dkg darált sovány marha ( vagy csirke,pulyka,szív,nyúl vagy bárány)
- 2 teáskanál alaposan megmosott, szárított és porrá tört tojáshéj ( vagy csontliszt)
- 2 evőkanál növényi olaj
- tőkehalmáj olaj ( A-vitamin)
- 1/2 csésze búzacsíra
- 1 teáskanál apróra darabolt friss nyers zöldség ( pl: sárgarépa,spenót)
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, és így főzd puhára a zabpelyhet. Ez a mennyiség körülbelül 12 adagra elegendő, attól függően, hogy mekkora a macskád, és mennyire aktív. Egy kevés májat is adhatsz hozzá, de kizárólag azzal készítve nem az igazi.
|