Ha ezeken kívül tudsz valami klassz receptet légyszi írd meg a vendégkönyvbe. (: Persze feltűntetjük a nevedet és ha van oldalad akkor azt is. :)
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá az olajat, a tojásokat, és alaposan gyúrjuk össze.
A kutyaeledelt és az aprított sárgarépát is alaposan keverjük ki a vajjal. Öntsük a tésztát egy sütőformába, és 180 C -on süssük 50-60 percig. Ha kész, hagyjuk hűlni néhány percig, mielőtt kivennénk a sütőformából. Azután vágjuk két -, vagy három rétegre. Az első réteget kenjük meg joghurttal, majd kenjük rá a húsos tölteléket. A második réteget szintén kenjük meg joghurttal és a húsos töltelékkel. A tetejét és a tortát körben szintén fedjük be joghurttal. Szórjuk meg sült szalonna darabkákkal, vagy díszítsük füstölt szalonna csíkokkal.
Hozzávalók:
- egy közepes kacsamell
- egy közepes alma
- egy kisebb burgonya
Valamint egy fazék, egy serpenyő, egy kevés só és némi víz.
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát és az almát főzzük puhára, és pürésítsük némi főzővíz hozzáadásával. A kifilézett kacsamellet fedő alatt, szelíd lángon süssük puhára. Az elkészült húst egy csipet sóval ízesítsük, és vágjuk apró darabokra. A püréből formázzunk halmot, a közepébe vájjunk egy lyukat, és halmozzuk bele a húst. Majd az egészet öntsük nyakon a visszamaradt kacsaszósszal, és tálaljuk izgatottan csaholó ebünknek.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Szülinapra:
Hozzávalók:
- 45 dkg filizett pulykamell
- 2 kisebb sárgarépa felaprítca
- 28 dkg spenót
- 15 dkg főtt barna rizs
- egy teáskanálal extra szűz olívaolaj
- 1 felvert tojás
- 1 főtt tojás, felszeletelve
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és a massza felét öntsük egy sütőpapírral bélelt 23 cm. átmérőjű tortaformába. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokosra, helyezzük a főtt tojás szeleteket a masszára, majd öntsük rá a másik felét is. Süssük 45-50 percig, azután vegyük ki, és hagyjuk pihenni 5 percet. Azután spatulával ügyeskedjük ki a sütit a formából (ha lecsatolható oldalút használunk, a dolog még egyszerűbb), itassuk fel a felesleges zsiradékot, hagyjuk hűlni jó negyed órán át, és tálaljuk kedvencünknek!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 3 szem burgonya héjastul,felkockázva
- 4 bögre víz
- 3 evőkanál étolaj
- szegfűszeg
- összenyomott fokhagymagerezd
- 1 fej kelkáposzta felvágva
- 6 bögre friss/mirelit kukorica
- másfél bögre bab
- másfél bögre tej
- só
- bors
Elkészítés:
A vizet öntsd egy fazékba, és közepes láng fölött forrald fel. Amikor forrni kezd, add hozzá a krumplit, tedd a lángot takarékra, és addig főzd, míg a krumpliszemek puhák lesznek. Ez körülbelül 15 perc. A krumplit szedd ki, tedd félre.
Az olajat egy nagy fazékban melegítsd fel, add hozzá a fokhagymát és a kelkáposztát. Párold míg a káposzta üveges lesz. Ekkor add hozzá a kukoricát, főzd további 3-4 percig. Végül forrald össze a krumpli főzővizével és a babbal.
Tedd a lángot takarékra és főzd tovább a levest, míg a kukorica megpuhul.
Törd össze a krumplit, és keverd el a tejjel. Sűrítsd be vele a levest, és szükség szerint ízesítsd sóval, borssal.
Körülbelül 2 és fél liter levest kapsz.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 1 kiló csont nélküli bárány,felkockázva
- 2 liter víz
- 1/2 csésze árpa
- 2 evőkanál szójaszósz
- 6 szem feketebors
- 2 felaprított kelkáposzta
- 4 sárgarépa felkarikázva
- 2 zeller felkockázva
- 4 evőkanál aprított petrezselyemzöld
Elkészítés:
Használj nagy fazekat. Tedd bele a bárányt és a vizet a fazékba, és forrald fel. Add hozzá az árpát, a szójaszószt, és közepes lángon párold 40-45 percig.
Szűrd le a lé felszínéről a zsírt, majd add a leveshez a kelkáposztát, a sárgarépát, a zellert, és takaréklángon körülbelül 1 órán keresztül főzd tovább. Az utolsó 30 percre add hozzá a káposztát is, majd hagyd kihűlni, és csak ekkor tedd bele a petrezselyemzöldet.
Körülbelül 2 liter levest kaptál.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 1,5 kiló húsos marhacsont
- 1/2 bögre víz
- 1 bögre kelbimbó feldarabolva
- 1 bögre aprított zeller
- 1 bögre felkarikázott sárgarépa
- 1/4 bögre paradicsompüré vagy 3-4 passzírozott paradicsom
- 4 szál petrezselyem
- só
Elkészítés:
Melegítsd elő 180 fokra a sütőt. A marhacsontokat tedd egy nagy tepsibe, és néhányszor megforgatva süsd egy órán át, míg minden oldaluk szépen megpirul. Nincs szükség hozzáadott zsiradékra.
A legjobb ha a tepsi alján csöpögtető rács is van, így a felesleges zsiradék lecsöpöghet. (Ne öntsd ki!)
Egy nagy fazékban közepes láng fölött melegíts fel egy kevés olajat. Add hozzá a kelbimbót, a zellert, a sárgarépát, és folytonos keverés közben addig párold, míg a kelbimbó üvegessé válik. Ekkor mehet hozzá a sült marhacsont, a lecsöpögött zsiradék, a paradicsompüré, a petrezselyem, a víz és a só.
Erős tűz fölött forrald össze a hozzávalókat, majd lefedve, takarékon párold körülbelül 2 órán át. Végül hagyd kihűlni, a zsírt szűrd le a tetejéről, és adagonként fagyaszd le.
A keveréket használhatod erőlevesként. Amikor előveszed, melegítsd fel, és önts bele némi száraztápot. Kutyád imádni fogja.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 8 evőkanál kukoricaolaj
- 2 kg csirke farhát és / vagy nyak
- 4 liter víz
- 2 nagy bögre aprított kelbimbó
- 2 nagy bögre karikára vágott sárgarépa
- 5 szál petrezselyem
- 3 liter víz
Elkészítés:
Egy fazékban vagy serpenyőben melegíts fel 4 evőkanál olajat, add hozzá a csirkedarabokat, pirítsd aranybarnára minden oldalon, és tedd ki egy tálba.
Az olajhoz önts egy csésze vizet, és erős tűzön forrald fel. (Ebből lesz a pecsenyelé.) Közben a megpuhult csirkéről kapargasd le a barna részeket, add a pecsenyeléhez, és öntsd a csirkedarabokra.
A maradék olajat melegítsd fel a fazékban, add hozzá a kelbimbót, a répát, és párold míg a kelbimbó üvegessé válik. Add hozzá a félretett – pecsenyelével leöntött – csirkét, a petrezselymet, forrald össze, majd közepes lángon párold tovább körülbelül 2 órán keresztül.
Ha kihűlt, szedd le a zsírt a tetejéről, és adagonként tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
Ha levesként akarod kínálni, vedd ki a csirkedarabokat, és tegyél bele főtt zöldségeket vagy kutyatésztát.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 1 bögre víz
- 1/4 bögre olívaolaj
- 2 bögre durumbúzaliszt
- 1/2 bögre zabpehely
- 1/4 bögre árpaliszt
- 1/4 bögre szárított,darált leveszöldség ( hagyma és fokhagyma kivételével)
- 1/4 bögre élesztő granulátum ( pl: Trixie)
- 1 és 1/2 teáskanál szárított élesztő
Elkészítés:
Kenyérsütőben, vagy robotgéppel keverd össze a tésztát. Mikor kész, oszd 2-4 részre, hogy könnyebben dolgozhass vele. Nyújtsd ki a tésztát – ha kicsi kutyád van – kb. 3-4 milliméteresre, ha nagytestű, akkor 1 centiméteresre. Süteménykiszúróval készíts formákat belőle (csont alakút sajnos nem találtunk, viszont kutya formájút pl. a www.ajandekozon.hu oldalon), és zsírpapírral bélelt tepsiben, szobahőmérsékleten, 45-60 percig hagyd kelni a tésztát.
Langyos sütőben – kb. 150 fokon egy órán keresztül süsd, míg elég kemények lesznek a kutyasütik. Zárd el a sütőt, és éjszakára hagyd még száradni benne sütiket.
Jól záródó fémdobozban, száraz, hűvös helyen 30 napig tárolhatod, vagy le is fagyaszthatod.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 3 bögre felaprított petrezselyemzöld
- 1/4 bögre apróra vágott ( durván reszelt ) sárgarépa
- 1/4 bögre felkockázott mozarella
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 és 3/4 bögre durumliszt
- 2 evőkanál zabkorpa
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 bögre víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Keverd össze a száraz hozzávalókat (gazdagíthatod zöldfűszerrel). Fokozatosan keverj hozzá fél bögre vizet, hogy egy dagasztható, de nem folyékony masszát kapj. Ha kell, adj hozzá még vizet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 centi vastagra, és süteménykiszúróval vágj ki formákat. (Késsel is vághatsz csíkokat belőle.) Sütőpapírral kibélelt tepsiben, a középső álláson, süsd 20-30 percig a kutyakekszeket.
Ahogy hűl a tészta, még keményedni fog. Jól záródó fémdobozban tárold.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 1doboz lecsöpögtetett tonhalkonzerv (saját levében, vagy növényi olajban eltéve)
- 2 tojás
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, vagy más hidegen sajtolt növényi olaj
- 1 pohár víz
Mi sem egyszerűbb, mint az ízletes tonhalas falatkák elkészítése. Nincs is más teendőd, mint összekeverni minden hozzávalót, és laposabb pogácsákat formázva a homogén masszából, illatosra és ropogósra sütni.
Ha a tésztát túl sűrűnek, vagy túl hígnak találod, adj hozzá még egy kevés vizet, vagy lisztet. Gyúrd össze, nyújtsd ki 5 mm vastagra, és egy pogácsaformával szaggasd ki a falatkákat. (Már ha a kutya nem reklamál miatta. Egyes ebek ragaszkodnak a csont formájú sütikhez, egy hegyes, éles lengéjű késsel ez sem ördöngösség.) A sütőt melegítsd elő 180 fokosra, és tedd be a sütőlapra pakolt falatkákat 20-25 percre, majd hagy még 10 percet félreeső helyen rácsonpihenni, míg kihűl. A hangsúly a félreesőn van: a forrón felfalt tonhalas sütiből egy óvatlan pillanatban már csak a kínzó hasfájás marad! Ha hőmérséklete emészthetőre csökkent, akár azonnal tálalhatod is. Hűtőben egy-két napig is eláll, fémdobozva zárva nem szárad ki.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
- 60-80 dkg graham liszt v. teljes kiőrlésű liszt
- kb. 50 dkg rizs (meg kell főzni)
- zöldfűszerek, gyógynövények kis mennyiségben (zsálya, kakukkfű, majoranna, csalán, petrezselyem, köménymag, stb.)
- egy marék zabpehely
- 1-2 ek. olívaolaj
- 3 tojás
- fél bögre húsleves v. zöldségleves langyosan v. lehűtve (leveskockából is lehet) (leves helyett használhatsz sima vizet is)
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összegyúrjuk és kis golyókat vagy lapos kekszeket formázunk belőle, tepsibe helyezzük a sütiket és forró sütőben (kb 180 oC) kb. 50 percig sütjük. Lehet tovább is sütni, ha keményebb kekszeket szeretnénk. Ha NAGYON kiszárad, akkor tovább eltartható, ha puhább marad, akkor hamarabb el kell fogyasztani. Ha szárazabb, keményebb tésztát gyúrunk, akkor ki lehet nyújtani és kiszaggatni, akár szivecskés/nyuszis/karácsonyfás/kutyusos stb. formára is. Ha nedvesebb, fasírt jellegű tésztát kapunk, akkor csak kézzel lehet kis kekszeket formázni belőle. (Minél nagyobb a liszt aránya a tésztában, annál keményebb, nyújthatóbb lesz.)
Amikor elkészültek a sütik, és kihűltek, kínáld meg vele kutyádat. A legjobb, ha a jutifalatok osztását összekötöd egy-két trükk megtanításával, vagy a már megtanított vezényszavak gyakorlásával.